ajankohtaista

Olemme tiimin kesken päätyneet seuraavanlaiseen ratkaisuun Mä en kiusaa-kampanjan tulevaisuudesta.

Mä en kiusaa-kampanja jatkaa taivaltaan selkeästi kampanjan tavoin. Ympärivuotisen toiminnan sijaan kampanja panostaa jatkossa Kiusaamisen vastaisiin viikkoihin, joiden teema vaihtuu joka vuosi.

Kampanjan taustatiimi on kokenut myös muutoksia ja nykyään kamppista toteutetaan Kiuruveden Varapäreen työntekijöiden sekä muutaman vapaaehtoisen kesken.

Resurssipula ja korona ovat valitettavasti verottaneet myös Mä en kiusaa-kampanjan toimintaa ja näin ollen nykyisenlainen tapa kampanjoida on todettu parhaiten toimivaksi tällä hetkellä. Panostamme kuitenkin täysillä loppuvuoden teemaviikkoihin, joten muistathan pitää kampanjan somekanavat seurannassa myös jatkossa!

Menneitä juttuja

Kiusaamisen vastaiset viikot lähestyvät ja tiimi on luonut jo materiaalia viikoille. Löydät kaiken vapaasti ladattavan Materiaali-sivun kautta. 

Materiaali on tarkoitettu käytettäväksi kiusaamisen vastaisilla viikoilla, eli 4.-17.10.2021. Piirustuskilpailu ja Hyvän työyhteistön ilmianto pyörähtävät käyntiin jo 6.9.2021! Työyhteisöön ilmiantoon saa osallistua mistä päin Suomea tahansa.

Kun jaat materiaalia omilla kanavillasi, niin muista käyttää tunnisteita #mäenkiusaanetissä, #kaveripyyntö ja #kavereitamyössomessa. Tägää myös @maenkiusaa! Materiaalia saa myös mainostaa ja jakaa omille yhteistyökumppaneille ja kontakteille. Mukaan kamppisviikoille mahtuu vielä, eli rohkeasti viestiä tulemaan, jos haluat jollain tavalla olla mukana kiusaamisen vastaisilla viikoilla!

Tänä vuonna kiusaamisen vastaiset kampanjaviikot ovat viikot 40 ja 41 eli 4.-17.10.

Tulemme toteuttamaan monia samoja asioita mitä muinakin vuosina olemme tehneet.

Tämän vuoden teemaksi nostamme erityisesti some- ja

nettikiusaamisen.

Mä en kiusaa-kampanja haki hankerahoitusta OLVI-säätiöltä uudestaan syksyllä 2021. Valitettavasti tälläkin kertaa vastaus oli kieltävä, joten kampanja jatkaa toimintaansa kuten tähänkin asti parin vuoden ajan on toimittu. Panostamme joka vuosi kiusaamisen vastaiseen teemaviikkoon, jolloin järjestämme erilaista toimintaa.

 

Aikaisempina vuosina olemme järjestäneet myös live-tapahtumia, mutta koronavuosina kampanjaviikot on toteutettu lähes kokonaan netissä. 

Joka vuosi kiusaamisen vastaisilla viikoilla on eri teema, mitä käsittelemme. Vuonna 2021 teema oli netti-ja somekiusaaminen. Löydät edelleen vapaasti käytettävän materiaalin Materiaalit-välilehdeltä!

Mä en kiusaa- kampanjaan voi edelleen osallistua oman kuvan, videon ja tarinan kera. Voit laittaa meille viestiä sähköpostitse tai somekanavien kautta.

Mä en kiusaa-kampanja haki hankerahoitusta OLVI-säätiöltä vuoden 2021 kevään haussa. Valitettavasti hankerahoitusta ei tällä kertaa kampanjalle myönnetty. Olemme hakeneet samaista rahoitusta uudemman kerran syksyllä 2021. Pidetään peukkuja pystyssä rahoituksen suhteen!

#mäenkiusaa (2).png

Mä en kiusaa-kampanjan ilme ja logo päivitettiin vuonna 2020.

Alkuvuodesta 2020 kampanja siirtyi Kiuruveden Varapäre RY:n alle. Tällä hetkellä Mä en kiusaa- kampanjan taustajoukoissa häärii kourallinen vapaaehtoisia toiminnan pyörittäjiä.

Vuosina 2020-2021 emme voineet järjestää kiusaamisen vastaisella viikolla livetapahtumia, mutta olimme sitäkin aktiivisempia somessa. Koronan vuoksi kampanjointi siirtyi kiusaamisen vastaisten viikkojen ajaksi somekanavillemme. Vuonna 2021 teemaviikkoja oli peräti kaksi, viikot 41 ja 42. Tänä vuonna toimme esille some-ja nettikiusaamista, mikä on nykyaikana valitettavan yleistä. 

 

 Kaikki julkaisut ja materiaalit ovat edelleen somessa ja nettisivuillamme! 

Kannattaa pistää meidän somekanavat seurantaan! Niin pysyy parhaiten perillä siitä, mitä kamppikselle kuuluu.