ajankohtaista

Koskelan surman uhrin muistolle sytytetään kynttilöitä ensi viikon perjantaina 5.3. klo 20.00 eri puolilla Suomea.

 

Koskelan surma tapahtui Helsingissä joulukuun alussa 2020. Kuohuttava, väkivaltainen henkirikos kohdistui 16-vuotiaaseen poikaan. Tämän ystäväpiiriin kuulunutta poikakolmikkoa epäillään surmasta. Tapausta käsitellään parhaillaan Helsingin käräjäoikeudessa.

 

Sytytä kynttilä kotona uhrin muistolle. Tarkista oman kuntasi paikka, minne kynttilöitä voi viedä! Kiuruvedellä on mahdollisuus sytyttää kynttilä hautausmaalle muualle haudattujen muistomerkille. Muistomerkki sijaitsee sankarivainajien muistomerkin edessä.  Voit viedä kynttilän muistomerkille perjantaina 5.3. Valtakunnallinen kynttilöiden sytytys on klo 20.00, mutta koronatilanteen takia kannustamme välttämään kontakteja muihin ihmisiin ja sytyttämään kynttilöitä kotona.

Käy allekirjoittamassa kansalaisaloite kouluväkivallan kirjaamisesta rikoslakiin. Aloitteen löydät alta (linkki avautuu kansalaisaloite.fi osoitteeseen)

Mä en kiusaa-kampanjan uusi logo

Mitä kampanjalle kuuluu?

Mä en kiusaa-kampanjan visuaalinen ilme muuttui vuoden 2021 alusta.

Uudet nettisivumme ovat toiminnassa ja päivitämme niitä usein. Joitakin virheitä sivuilla saattaa vielä vilistä, mutta pyrimme korjaamaan ne!

 

Kannattaa myös laittaa kampanjan somekanavat seurantaan! Mä en kiusaa-kampanjan löydät Instagramista sekä Facebookista. 

Tammikuussa pyysimme hyvän työkaverin ilmiantoja. Saimme ihania perusteita siitä, minkälainen on hyvä työkaveri! Hyvä työkaveri 2021-titteli meni kaikille ilmiannon tehneille työkavereille. 

Kyselimme myös Facebookissa ja Instagramissa ohjeita siitä, miten netissä käyttäydytään. Minkälainen on hyvä nettietiketti? Suoritimme vastaajien kesken arvonnan ja saimme hienoja vinkkejä siitä, miten netissä käyttäydytään!

Menneitä juttuja

Alkuvuodesta 2020 kampanja siirtyi Kiuruveden Varapäre RY:n alle ja sitä kautta saimme Mä en kiusaa-tiimiin uuden jäsenen! Tiimin esittelyn löydät Lähde mukaan-sivulta.

Vuonna 2020 emme voineet järjestää kiusaamisen vastaisella viikolla livetapahtumia, mutta olimme sitäkin aktiivisempia somessa.

Kiusaamisen vastaisen viikon päätimme pienimuotoisesti Kiuruveden kirjastolla. Lokakuun ajan esillä oli ollut Jonna ja Jenni Savolaisen sekä Marjo Londin taidenäyttely "On aika antaa värit harmaudelle". Myyntinäyttelystä saadut tulot menivät kampanjan hyväksi. Tapahtumassa oli musiikkia, puheita ja palkitsimme hyvän työyhteisön.